top of page
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram

FOTOGRAAF

GEERT VANDEN WIJNGAERT
BELGISCHE FOTOGRAAF GEVESTIGD IN BRUSSEL

SPREKENDE BEELDEN

VERHAAL

Op 1 april 1995 begon Geert Vanden Wijngaert te werken als freelance fotograaf voor lokale kranten en tijdschriften. Na een reis naar Pakistan in september 1996 werd hij fulltime freelancer voor Belga Press Agency in Brussel. Hij maakte ook verschillende sociaal geïnspireerde reisdocumentaires voor het Belgische weekblad P-Magazine en publiceerde in verschillende nationale en internationale kranten en tijdschriften.

In 2001 verliet Geert Belga Press Agency om te gaan werken voor The Associated Press in Brussel, waar hij verslag uitbracht over de internationale politiek (Europese instellingen, de NAVO,...), sport (voetbal, tennis, wielrennen...) en het dagelijkse nieuws.

In 2002 en 2003 won Geert de Nikon Photo Press Award voor de beste ‘Nieuwsfoto’. In 2017 ontving hij de prijs ‘Politiek Beeld van het Jaar’.

Na 18 fantastische jaren verliet hij in 2019 The Associated Press en ging werken voor Bloomberg Media. Twee jaar later hervatte Geert het freelancen voor The Associated Press.

Sinds 2013 is Geert de fotograaf van het Belgische Solar Team en sinds 2023 volgt hij het Belgische koningshuis voor Getty Images. 

Geert doet daarnaast opdrachten voor nationale en internationale kranten en tijdschriften en houdt zich bezig met architectuur-, interieur- en bedrijfsprojecten, corporate events, zakelijke en creatieve portretten en real estate fotografie.

WERKWIJZE

SNEL

Een professional die veel geduld kan uitoefenen met wat er op zijn pad komt, maar ook met strakke tijdschema’s kan omgaan en tegelijkertijd beeldmateriaal van hoge kwaliteit aflevert.

FLEXIBEL

Een freelance fotograaf met flexibele werktijden en -dagen, ook op feestdagen of in het weekend. Flexibel ook in stijl en toon, waarbij de beeldtaal aansluit bij de specifieke opdracht en klant. In alle omstandigheden, ook als niet alles volgens plan verloopt.

KLANTGERICHT

Een klantvriendelijke fotograaf die visuele verhalen op maat vertelt, een open communicatie nastreeft en een persoonlijke aanpak najaagt.

KWALITATIEF

Een ervaren story teller die betekenisvolle beelden met een meerwaarde/met impact maakt. 

GEDREVEN

Een gepassioneerde fotograaf met inlevingsvermogen, creativiteit en verbeeldingskracht. Nieuwsgierig om verder te kijken dan het voor de hand liggende. Altijd bereid om te verbeteren en bij te leren.

foto werkwijze

NEEM CONTACT OP OM JE PROJECT TE BESPREKEN 

Fotograaf Geert Vanden Wijngaert werkt vooral in opdracht van bedrijven, maar verzorgt ook real estatereportages voor particulieren. Neem contact op om je opdracht in beeld te brengen.

REFERENTIES

“Al een decennium lang maakt Geert als fotograaf deel uit van onze media crew in ons team tijdens onze races. Zijn creativiteit en kunnen komt tot uiting in zijn vermogen om moeiteloos in te spelen op onverwachte momenten tijdens onze wereldwijde uitdagingen. Zijn beelden zijn niet alleen van onberispelijke kwaliteit, maar dienen ook als een waardevol hulpmiddel voor sponsors, die blij zijn met de vastgelegde momenten.


Samenwerken met Geert brengt niet alleen verbluffende beelden voort, maar ook een geruststellend gevoel; hij begrijpt onze missie en weet met precisie de essentie vast te leggen. Kortom, tien jaar van naadloze samenwerking met Geert heeft ons niet alleen prachtige herinneringen opgeleverd, maar ook een waardevolle partner die de ziel van ons team begrijpt en weet vast te leggen. Op naar nog vele jaren van succesvolle samenwerking!”

Jarno Van Hemelen, voorzitter Belgian Solar Team

bottom of page